Future Imagineering

'Why do my eyes hurt?
Because you've never used them before.' 

~ The Matrix

 

~ 'Imagineering is letting your imagination soar, and then engineering it down to earth'

De wereld om ons heen wordt steeds vloeibaarder en transparanter, grenzen vervagen. Met de exponentiele groei in computertechnologie en de voortdurende stroom van wetenschappelijke inzichten verandert onze realiteit in een razend tempo, op onomkeerbare wijze. Er is steeds minder onderscheid tussen wat oorspronkelijk is en wat synthetisch is. Tussen biologisch en artificieel. Tussen analoog en virtueel.

Dit roept deze vragen op:

  • Zijn we ons bewust van de realiteit waar we ons in bevinden? 
  • Waar is deze uit opgebouwd? 
  • Hoe kunnen we hierin navigeren?

Sterker nog, 'wie zijn wij' eigenlijk als bewoners van deze realiteit. Wat betekent het om werkelijk Mens te zijn. Wat is onze ware oorsprong? Mens met een hoofdletter 'M', niet de mens zoals die afgeschilderd wordt in onze studieboeken en zoals de maatschappij ons wil laten geloven. 

Hoe zit het met de 90% van onze onbenutte hersencapaciteit, de lege ruimte tussen onze atomen en de zogenaamde 92% junk DNA in onze genen? Waar zijn we werkelijk toe in staat en benutten we ons volledige, ware potentieel? Zijn we ons werkelijk bewust van de kracht van onze waarneming, ons voorstellingsvermogen, onze creativiteit, onze empathie, onze aandacht en ons bewustzijn? De kracht van ons lichaam wanneer we volledig aanwezig zijn en onze ware natuur belichamen. Volledig transparant, zonder de donkere cloud van oordelen.

#innertechnology

AI (Artificial Intelligence), Quantum Supercomputers en synthetische biologie zijn in opmars. Maar hoe zit het met onze Innerlijke Technologie? Hebben we evenveel aandacht voor wat er in ons aanwezig is, klaar om (opnieuw) geactiveerd te worden? Of richten we ons te veel op wat er om ons heen gebeurt; in onze zogeheten 'realiteit'. Manipulatie vindt plaats door externe krachten, terwijl transformatie een inside job is, gedragen door de kracht van ons hart en ons bewustzijn. Zoals de Quantum Theorie stelt: we zijn scheppende wezens door onze bewuste waarneming. 

Tegelijkertijd worden onze theaters overspoeld met superheldenfilms. Elke volgende superheld is nog indrukwekkender en spectaculairder dan zijn voorganger. Voormalige outcasts met krachten die van buiten deze wereld lijken te komen. Krachten die aangeboren zijn, die door een voorval zijn geactiveerd of die door technologie worden versterkt. Hollywood is de wereldleider in storytelling en het zijn de verhalen die we onszelf vertellen die onze gemeenschappelijke verhaallijn creëren en die op hun beurt onze perceptie van de werkelijkheid beïnvloeden. 

Vandaag de dag zijn vele wetenschappers, engineers, filosofen en psychologen op een high-tech quest naar de heilige graal van de mensheid. De zoektocht naar (digitale) onsterfelijkheid, het hacken van ons bewustzijn, een door mensen gestuurde evolutie, het koloniseren van de ruimte, superintelligentie en artificiële ascensie. Voor het verkrijgen van goddelijke krachten door het gebruik van computertechnologie. Ik noem dit de Artificial Hero's Journey.


'Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt wordt wakker'

~ Carl Jung

#paradigmshift

Laten we technologie omarmen maar het niet worden.

Mijn liefde voor de mensheid gaat net zo diep als mijn liefde voor technologie en ik ben oprecht enthousiast over de tijd waarin we leven. Technologie zal ons in staat stellen om dieper te gaan, hoger te mikken en verder te reiken dan ooit tevoren. Tegelijkertijd nodigt deze immense kracht van technologie ons uit om onze eigen immense kracht als mens te demonstreren. Het is absoluut noodzakelijk dat we dit aangeboren potentieel activeren voordat we onze krachten verder kunnen bundelen met die van technologie. Dan ontstaat er echte synergie.

Vandaag de dag is Mens-zijn de grootste heldendaad

#wakeupcall

Ben je klaar om deze oproep tot avontuur in je eigen heldenreis te beantwoorden? Om de Source Code te ontdekken, in te pluggen op je ware natuur, de aard van jouw werkelijkheid en de rol die technologie hierin speelt. Stap uit je comfortzone, ontsluit nieuwe levels in je 'Game of Life' en imagineer je toekomst. 

 

Top